De Dordogne, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is een toeristische regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en heerlijke culinaire tradities. Kamperen in de Dordogne is geweldig. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, ontspanning of culturele ervaringen, de Dordogne heeft voor elk wat wils.

Een van de hoogtepunten van de regio is de rivier de Dordogne zelf. Deze kronkelende waterweg biedt kilometers aan kano- en boottochten met een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en kastelen. Langs de oevers van de rivier zijn er tal van pittoreske dorpjes en middeleeuwse stadjes te vinden. Sarlat en Rocamadour, zijn zeker een bezoek waard.

Maar het is niet alleen de natuur die de Dordogne zo aantrekkelijk maakt. De regio heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel kastelen, prehistorische grotten en musea om te verkennen. Het bekendste voorbeeld hiervan is het middeleeuwse kasteel van Castelnaud. Dat biedt een fantastisch uitzicht over de rivier en de omliggende vallei.

Ook op het gebied van gastronomie heeft de Dordogne veel te bieden. De regio staat bekend om zijn truffels en wijnen, die allemaal heerlijk zijn om te proeven tijdens een bezoek. Er zijn tal van lokale markten en restaurants waar je deze heerlijkheden kunt proeven en kopen.

Al met al is de Dordogne een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van natuur, cultuur en gastronomie. Met zoveel te zien en te doen, is het geen wonder dat deze regio zo populair is bij toeristen van over de hele wereld. Kamperen in de Dordogne is geweldig!

Kamperen in de Dordogne: Campings

De Dordogne heeft een uitgebreid aanbod van campings. Of je nu houdt van grote of kleine campings, levendig of rustig, er is voor iedereen een geschikte camping te vinden. Camping Le Grand Dague is een populaire camping in de Dordogne. De camping is gelegen op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de omgeving.

Er zijn verschillende staanplaatsen en accommodaties te huur op deze camping.

Kijk hier voor meer informatie over camping Le Grand Dague

Meer campings in de Dordogne:

Allcamps


LuxCamp


Vacanceselect


De Vakantiediscounter




all inclusive Bergen brabant bungalow camping camping in Duitsland camping vakantie charme camping duitsland eiland Elba glamping glamping Duitsland glamping frankrijk glamping Italië huren in kroatië huurtent frankrijk italie kampeerartikelen kamperen kamperen in België kamperen in Italië kamperen in kroatie kleine camping kroatië Lastminute Luxemburg Meer mooiste camping in frankrijk nederland padel recept sardinië Spanje spraypark stacaravan frankrijk top 5 Turkije vakantie vakantie naar italië vliegreis vliegtuig vliegvakantie waterspeeltuin zomervakantie italie

Kamperen in de Dordogne

Berichtnavigatie