Toeristische trekpleisters in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud staat niet alleen bekend om zijn prachtige landschap, maar ook om de vele mooie en leuke uitjes die er zijn voor jong en oud. Hieronder hebben we wat leuke bezienswaardigheden voor je verzameld. Ook hebben we 5 mooie campings in het Zwarte Woud voor je op een rijtje gezet.

Baden-Baden:

Deze historische stad is beroemd om zijn warmwaterbronnen en badhuizen, waardoor het een populaire bestemming is voor wellnessliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van de ontspannende sfeer en de prachtige architectuur.

Triberg Watervallen:

Deze majestueuze watervallen zijn een adembenemend spektakel dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Met een indrukwekkende hoogte van 163 meter zijn deze watervallen de hoogste in Duitsland.

Titisee:

Dit prachtige meer biedt fantastische recreatieve mogelijkheden en is het perfecte uitje voor gezinnen. Geniet van watersporten zoals roeien en zwemmen, of gewoon ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf de oevers.

Schlossberg in Freiburg:

Deze heuvelachtige plek biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de stad Freiburg en de omliggende regio’s. Het is ook de thuisbasis van de Schlossberg-toren, een populaire toeristische attractie.

Freiburger Münster:

Dit indrukwekkende gotische gebouw is de belangrijkste kathedraal van Freiburg en is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in religieuze geschiedenis en architectuur.

Schwarzwaldhochstrasse:

Deze prachtige schilderachtige route loopt door het hart van het Zwarte Woud en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het is de perfecte plek voor een ontspannen rit door de regio.

Todtnau:

Deze charmante stad is de thuisbasis van de grootste waterval in het Zwarte Woud en is een ideale bestemming voor gezinnen en avontuurlijke reizigers. Bezoekers kunnen genieten van wandelen, fietsen en skiën.

Europa-Park:

Dit populaire pretpark biedt tal van opwindende attracties en is een van de grootste attracties in Duitsland. Het park biedt attracties voor alle leeftijden en is de perfecte bestemming voor een dagje uit met het gezin.

Feldberg:

Deze majestueuze berg is de hoogste piek in het Zwarte Woud en biedt spectaculaire uitzichten op de regio. Bezoekers kunnen genieten van wandelen, skiën en snowboarden.

KONUS-kaart:

Hoewel het geen fysieke hotspot is, is de KONUS-kaart zeker de moeite waard om te noemen. Met deze kaart kunnen bezoekers gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de regio, waardoor verkennen van het Zwarte Woud wel heel gemakkelijk wordt.

Campings in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland is niet alleen bekend om zijn prachtige landschap, maar ook om de vele mooie campings die er te vinden zijn. Wij hebben voor jou 5 mooie campings in dit gebied op een rijtje gezet:

Tip: Vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders voor de beste prijs!

Camping Kinzigtal

Deze camping ligt aan de oevers van de rivier de Kinzig, midden in het hart van het Zwarte Woud. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en uitstapjes in de omgeving. De camping beschikt over uitstekende faciliteiten, waaronder een zwembad, een speeltuin en een restaurant.

Allcamps
Vacanceselect

Camping Herbolzheim

Camping Herbolzheim is een gezellige familiecamping met uitstekende faciliteiten. Het is gelegen in een prachtige omgeving met vele wandel- en fietsroutes. De camping beschikt over een zwembad, een speeltuin, een restaurant en een animatieteam voor kinderen.

Allcamps
Luxcamp

Camping Kleinenzhof

Op een steenworp afstand van het Zwarte Woud ligt camping Kleinzenhof aan de oevers van de rivier de Kleine Enz. Voor zowel de kinderen als de volwassenen is er genoeg te doen op de camping. Zo zijn er binnen- en buitenspeeltuinen en zwembaden, sportvelden, er is animatie en een leuke kinderboerderij.

jetcamp

Campingpark Bad Liebenzell

Deze familiecamping bestaat voor ongeveer de helft uit vaste plaatsen en de andere helft uit toeristische plaatsen en glamping accomodaties. Het grote gemeentezwembad met glijbaan direct naast de camping is vrij toegankelijk voor kampeerders. Op het gezellige terras van de camping kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Eurocampings

Trendcamping Wolfach

Mooie verzorgde terrassencamping met overal een prachtig uitzicht op het Kinzigtal. Deze camping ligt in een mooie groene omgeving, Feldberg en de Triberger watervallen zijn op korte afstand te bereiken. Op de camping kan je heerlijk eten bij restaurant Platzhirsch, een restaurant met een typisch Schwarzwälderische sfeer.

Eurocampings

Kortom, het Zwarte Woud heeft voor iedereen een mooie camping te bieden. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur of juist veel faciliteiten en activiteiten, er is altijd wel een camping die aan jouw wensen voldoet.

5 mooie campings in het Zwarte Woud

Berichtnavigatie