Geniet van een onvergetelijk avontuur met je gezin: Waarom kamperen op maximaal 800 kilometer rijden ideaal is!

Voor gezinnen met jonge kinderen lijkt een kampeeravontuur soms een uitdaging. Maar wist je dat kamperen op campings die op maximaal 800 kilometer rijden zijn, ideaal kan zijn? In dit artikel ontdek je waarom kamperen binnen deze afstand niet alleen praktisch, maar ook ongelooflijk plezierig is voor jou en je kleintjes. Lekker buiten zijn, nieuwe ervaringen opdoen en quality time doorbrengen met het gezin staan centraal in deze geweldige reis.

Korte reistijd:

Kamperen op campings die maximaal 800 km rijden zijn, betekent dat je binnen een dag of zelfs een halve dag op je bestemming kunt zijn. Het vermijden van lange reizen met jonge kinderen zorgt voor minder ongemak en vermoeidheid. Het stelt je in staat om de dag van vertrek optimaal te benutten en snel te settelen op de camping. Met minder reistijd kan de vakantie vroeger beginnen en zal het enthousiasme van je kinderen onverminderd hoog blijven.

Diverse campings binnen handbereik:

Binnen dit bereik van 800 kilometer heb je toegang tot een breed scala aan campings waar je uit kunt kiezen. Of je nu de voorkeur geeft aan een rustige locatie midden in de natuur, een camping met veel voorzieningen of misschien zelfs eentje dicht bij het strand, er is voor ieder wat wils. Deze campings zijn meestal goed bereikbaar en bieden faciliteiten speciaal voor gezinnen met kleine kinderen, zoals speeltuinen, kinderzwembaden en animatieteams.

Kamperen op maximaal 800 kilometer rijden biedt de ideale balans tussen avontuur en comfort voor gezinnen met jonge kinderen. Geniet van quality time met je dierbaren, creëer prachtige herinneringen en laat je kleintjes kennis maken met de schoonheid van de natuur. Kies voor een onvergetelijk kampeeravontuur op korte afstand en maak van deze vakantie een geweldig succes!

Hieronder hebben we 10 campings op minder dan 800 km afstand in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk voor je op een rijtje gezet:


In het Loiredal, tussen de prachtige wijngaarden en donkergroene bossen ligt deze sfeervolle kastelencamping. Op de camping is een mooi aquapark en voor een hapje en een drankje is er een goed restaurant. Voor de kleintjes is er de miniclub en er is een animatieteamvoor de oudere kinderen.

Allcamps
Suncamp
Eurocampings
Luxcamp

Camping Donnersberg is een camping in Gerbach (Rijnland-Palts), gelegen in het bos en aan een rivier/beek. Er is een recreatieplas waar je kan suppen en kanoën, maar je kan ook een duik nemen in het biotop zwembad. Dit is een zwembad met een uniek filtersysteem, waardoor er geen chemicaliën gebruikt hoeven te worden. Er worden diverse outdooractiviteiten aangeboden, zoals vlotten bouwen, mountainbiken, survivalnachten en -tochten voor jong en oud. Er is een agilitybaan speciaal voor viervoeters en na het spelen mogen de honden afkoelen in het meertje!

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze familiecamping heeft een prachtige ligging in de mooie Ardennen aan de rivier de Semois. In de rivier kunnen dammetjes gebouwd worden en er kan gevist worden op o.a. snoek en forel. Er is een verwarmde buitenzwembad met een ondiep peuterbad. Het animatieteam organiseert leuke activiteiten voor jong en oud zoals hutten bouwen, knutselen en lasergamen in het bos. Ook worden er kano- en mountainbiketochten, klim- en abseiltripjes en paardrijtochten georganiseerd.

Allcamps
Vacanceselect
Eurocampings
Luxcamp

Deze camping bevindt zich op tweehonderd meter van het centrum van het gelijknamige dorp en ligt in een bosrijke omgeving. Naast de camping ligt een openbaar zwembad waar de campinggasten gratis gebruik van kunnen maken. Dit bestaat uit 2 verwarmde zwembaden, een binnenbad en een buitenzwembad met glijbaan. In het hoogseizoen is er een animatieteam aanwezig om de kinderen vanaf 6 jaar te vermaken!

Eurocampings

Op ongeveer 3 uur rijden vanaf de Nederlandse grens ben je in de bergen en bossen van het mooie Sauerland. Vanaf de groene hellingen op camping Brilon heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Op tien minuten wandelen van de camping ligt het idyllische openluchtzwembad Waldfreibad Gudenhagen, hier kan je heerlijk afkoelen op warme dagen. Hanzestad Brilon, dat ook de meest bosrijke gemeente van Duitsland is ligt op korte afstand van de camping.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Camping Domaine de l’Épinette is een rustig gelegen camping in de schitterende omgeving van de Jura. Op de camping zijn 2 verwarmde zwembaden met leuke glijbanen voor de kinderen en ook kan er gezwommen en gevist worden in de rivier de Ain die langs de camping loopt. De camping in het prachtige merengebied met fraaie watervallen en stranden.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Luxcamp

Deze vijfsterrencamping heeft een groot zwembadcomplex met grote glijbanen, jacuzzi en lazy river waar jong en oud heerlijk kunnen afkoelen. De charmante badplaats Saint-Aubin-sur-Mer en invasiestranden liggen op wandelafstand van de camping. Niemand hoeft zich hier te vervelen, er zijn tennisbanen, een multisportterrein, een grote speeltuin, jeu de boules banen en zelfs een klimmuur en een kunstschaatsbaan! Natuurlijk kan je hier ook een maaltijd afhalen of heerlijk eten in het restaurant.

Allcamps
Suncamp
Luxcamp

Wanneer je niet te ver wil rijden en op zoek bent naar een gezellige camping waar veel te doen is voor de kinderen, dan is deze camping het overwegen waard. De camping ligt in het mooie Müllerthal, deze omgeving wordt ook wel klein Zwitserland genoemd vanwege de prachtige natuur. Op de camping is een geweldig zwembad in een koepel die open en dicht kan. Zo is het mogelijk om bij elk weertype te zwemmen. Op de camping hoeft niemand zich te vervelen, er is animatie voor groot en klein.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Eurocampings
Luxcamp

Deze rustige, ruim opgezette camping is gelegen op een eiland in de rivier de Seine bij Parijs. Wanneer je zin hebt in een citytrip Parijs of een paar dagen Disneyland Parijs is deze camping een geweldige optie. Het station is op loopafstand en binnen 20 minuten bent je in hartje Parijs! Na een dag shoppen kan je heerlijk ontspannen bij het zwembad met kleine waterspeeltuin en een hapje eten in het restaurant.

Allcamps
Suncamp
Luxcamp

Deze camping is gelegen in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen. Kinderen van alle leeftijden zullen zich hier prima vermaken, er is een buitenzwembad, speeltuin, sportvelden en een speelbos! Er is animatie, een goed restaurant en een gezellige bar centraal op de camping. Wil je de omgeving verkennen? Ga dan een kijken bij de mooie stadjes Bouillon, St. Hubert, Bastogne en Rochehaut.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp


Leuke campings in het buitenland tot 800 km vanaf Utrecht

Berichtnavigatie