Welkom in Italië, het land dat bekend staat om zijn rijke cultuur, adembenemende landschappen en overheerlijke keuken. Maar wist je dat Italië ook een geweldige bestemming is voor kampeerliefhebbers? In dit verhaal zullen we je meenemen op een ontdekkingsreis door het prachtige Italiaanse landschap en laten we je kennismaken met de redenen waarom dit land een paradijs is voor kampeerders. Er zijn fantastische familiecampings in Italië!

Het Italiaanse landschap biedt een overvloed aan adembenemende natuurlijke schoonheid. Van de majestueuze Dolomieten in het noorden tot de zonnige stranden van Sicilië in het zuiden, er is voor elk wat wils. Stel je voor dat je ‘s ochtends je tent opent en omringd bent door weelderige wijngaarden, schilderachtige meren, kronkelende rivieren en prachtige bergen. De natuurlijke pracht van Italië zal je zeker betoveren en elke dag van je kampeeravontuur een onvergetelijke ervaring maken.

Italië heeft een breed scala aan kampeerlocaties, of je nu de voorkeur geeft aan een afgelegen camping in de bergen, een pittoreske locatie aan zee of een gezellige familiecamping op het platteland. Het land biedt een overvloed aan campings met moderne voorzieningen en prachtige faciliteiten. Of je nu met je eigen tent, camper of caravan reist, je zult altijd een camping vinden die aan jouw behoeften voldoet. Op veel campings zijn natuurlijk ook huuraccommodaties. Verken het noorden van Italië met zijn alpenweiden en kristalheldere bergmeren, ontspan aan de kusten van de Adriatische Zee of geniet van de rust en stilte van het Toscaanse platteland. De keuze is aan jou!

Een van de hoogtepunten van kamperen in Italië is de mogelijkheid om te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Italiaans eten staat bekend om zijn eenvoudige, verse ingrediënten en rijke smaken. Proef de traditionele pizza’s, pasta’s, risotto’s en gelato’s die deel uitmaken van de Italiaanse culinaire cultuur. Je kunt ook genieten van lokale specialiteiten zoals bruschetta, tiramisu, pesto en meer. Of je nu je eigen maaltijden bereidt op de camping of de talloze lokale restaurants bezoekt, de Italiaanse keuken zal je smaakpapillen zeker verrassen en verwennen.

Familiecamping Italië

Italië is doordrenkt van geschiedenis en culturele schatten die je kunt ontdekken tijdens je kampeeravontuur. Verken de oude Romeinse ruïnes in Pompeii, bewonder de prachtige kunstwerken in Florence, bezoek de romantische grachten van Venetië en verdwaal in de smalle straatjes van de eeuwenoude stad Rome. Het land biedt een schat aan historische bezienswaardigheden en bezienswaardigheden die je terug in de tijd nemen en je laten kennismaken met de rijke erfenis van Italië.

Tot slot staat Italië bekend om zijn warme, vriendelijke en gastvrije lokale bevolking. Italianen staan altijd klaar om bezoekers welkom te heten en hun cultuur met trots te delen. Tijdens je kampeervakantie kun je genieten van de authentieke Italiaanse gastvrijheid en een gevoel van eenheid en gemeenschap ervaren terwijl je nieuwe vrienden maakt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan.

Hieronder hebben we 15 heerlijke familiecampings in Italië voor je op een rijtje gezet:

Tip: Vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders voor de beste prijs!


Camping Marina di Venezia is gelegen nabij Punta Sabbioni. Deze camping beschikt over een privézandstrand met maar liefst 5 strandbars en een mega aquapark. Vanaf de camping loopt u naar Treporti waar u de boot naar Venetië kunt nemen.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp

Camping Norcenni Girasole ligt in het hart van Toscane en heeft niet 1 maar 2 aquaparken! Er zijn 3 restaurants en voor de oudere jeugd (16+) is er een discotheek. Er is hier veel te beleven voor jong en oud en het ontbreekt hier aan niets!

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp

Deze gezellige familiecamping aan de Adriatische kust ligt in de schaduw van een dennenbos. Ga lekker zonnen op het prachtige zandstrand, neem een duik in zee of in het zwembad. Deze camping heeft maar liefst 2 zwembadcomplexen. Vanaf de camping is kan je prima een dagje Venetië bezoeken.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze ruim opgezette 4-sterren camping aan de oostkant van het Gardameer heeft een zandstrand en 2 mooie zwembaden. Er is uitgebreide animatie en voor de oudere jeugd rijdt er een discobus naar een nabij gelegen discotheek. Een terrasje pakken doe je in de plaatsjes Lazise en Bardolino, die op loopafstand van de camping liggen.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp

Camping Manacore ligt in de regio Puglia in een prachtige baai, direct aan zee. Deze mooie terrassencamping heeft direct toegang tot het fijne zandstrand. Voor alle leeftijden worden er leuke activiteiten georganiseerd door het animatieteam en op de camping zijn diverse winkels en er is een restaurant waar u heerlijke gerechten kunt proeven.

Allcamps
Vacanceselect
Eurocampings

Deze topcamping ligt midden in het prachtige Toscane met zijn vele excursiemogelijkheden. Steden als Pisa, Lucca, Siena en Florence zijn alle goed per auto te bereiken. Op de camping zelf hoef je jezelf ook niet te vervelen. Er zijn maar liefst 6 zwembaden en het strand is ook kortbij. Er zijn o.a. speeltuinen, sportvelden, een klimpark en het animatieteam zorgt voor een uitgebreid animatieprogramma.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Eurocampings

Deze kleinschalige familiecamping aan de Bloemenrivièra ligt in een prachtige omgeving op loopafstand van zee. In het hoogseizoen is er een pendelbus die u naar het strand brengt. Deze echte Italiaanse familiecamping heeft voldoende schaduw door de vele pijn- en eucalyptus bomen.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp

Camping Bella Italia is één van de meest geliefde campings aan het Gardameer en de camping beschikt over een zwemparadijs met meerdere zwembaden. Natuurlijk kan je ook zonnen op het strand en heerlijk zwemmen in het Gardameer. Het gezellige plaatsje Peschiera del Garda ligt op loopafstand. Op de camping is uitstekende animatie, er is genoeg te doen voor jong en oud!

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp

Dit is een camping voor de echte waterratten, het heeft 1 van de grootste zwembadcomplexen van de Adriatische kust. Er zijn maar liefst vijf zwembaden, een piratenbad voor de kleintjes en vele spectaculaire waterglijbanen. Daarnaast heeft deze camping alle faciliteiten voor een onvergetelijke vakantie, diverse winkels en restaurants, animatie, avondentertainment en nog veel meer.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp

Torre del Porticciolo Glamping Village is 1 van de grootste campings op Sardinië. Deze camping heeft een eigen privéstrand en wordt omgeven door een dennenbos. Het animatieteam zorgt voor vermaak voor jong en oud. Vind je Sardinië te ver rijden? Deze camping ligt maar 10 km van de luchthaven van Alghero.

Kijk hier voor meer Sardinië: Eilandvakantie Italië – kampeertip.nl

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze vier-sterren camping ligt direct aan de prachtige Adriatische kust en heeft een speels opgezet zwembadcomplex. Met het uitgebreide animatieprogramma is hier genoeg te doen voor het hele gezin. En heb je zin in een bijzonder uitje? Venetië ligt op slechts een uur rijden van de camping.

Allcamps
Suncamp
Eurocampings

Direct aan de Tyrreense Zee en dicht bij Rome, Napels en Pompeï ligt deze fraai uitgeruste camping. De kampeerplaatsen en accommodaties liggen heerlijk in de schaduw van de hoge pijnbomen. De camping heeft 2 geweldige zwembaden en ligt direct aan het mooie zandstrand. Op de camping is genoeg te beleven voor jong en oud en net buiten de camping is er voor de oudere jeugd een openluchtdisco!

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Eurocampings

Deze mooie viersterrencamping ligt in het midden van de Italiaanse laars direct aan het strand van de Adriatische Zee. Er is een zwembad met luxe jacuzzi en apart kinderbad. Het professionele en veelzijdig animatieteam organiseert leuke activiteiten voor de kinderen en in de avond kunt u genieten van verschillende avondshows- en cabaretvoorstellingen.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze Camping ligt aan de zuidwestkant van het Gardameer en op loopafstand van het dorpje Moniga del Garda. De camping, gelegen tussen de olijfbomen, is een vrij rustige camping die ideaal is voor jonge gezinnen. Je kan er heerlijk eten in het restaurant of een drankje drinken op het terras terwijl de kinderen worden vermaakt door de animatie.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze wat kleinere familiecamping ligt direct aan het privé-zandstrand waar een gezellige strandbar is. Bij het prachtige zwembad zijn diverse glijbanen voor jong en oud. In de avond ga je lekker pizza eten met je gezin en daarna ga je naar het animatietheater waar ’s avonds de minidisco wordt georganiseerd. Kortom, een heerlijke vakantie voor het hele gezin!

Allcamps
Vacanceselect

Kamperen in Italië is een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen. Van de adembenemende natuurlijke schoonheid en diverse familiecampings tot de heerlijke Italiaanse keuken, historische schatten en gastvrije lokale bevolking, Italië heeft alles te bieden voor een onvergetelijke kampeerervaring. Dus pak je tent in en stel jezelf open voor het avontuur, want Italië wacht op je om ontdekt te worden.


15 geweldige campings in Italië

Berichtnavigatie