Geniet van de rust en charme van kamperen op kleinere campings!

Kamperen is de ideale manier om te ontsnappen aan de drukte van alledag en te genieten van de prachtige natuur om ons heen. Wanneer je op zoek bent naar een authentieke en intieme kampeerervaring, dan is een verblijf op een wat kleinere campings de perfecte keuze.

Ontdek de charme van kleinere campings:

In tegenstelling tot grotere campings die drukbezocht kunnen zijn, bieden kleinere campings een rustige en ontspannen omgeving. Hier kun je genieten van een vredige sfeer, ver weg van de dagelijkse hectiek. Door hun intieme karakter kun je gemakkelijk in contact komen met andere kampeerders en lokale bewoners, waardoor je de kans krijgt om nieuwe vriendschappen te smeden en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Kamperen op een kleinere camping biedt de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een rustige en intieme vakantie. Vergeet niet om vooraf te reserveren of je reis buiten het hoogseizoen te plannen om ten volle te kunnen profiteren van de rust en charme die deze campings te bieden hebben. Dus pak je tent en kampeerspullen in, en maak je klaar voor een onvergetelijke kampeerervaring op een gezellige en kleinere camping!

Hieronder hebben we 15 rustige kleinere campings in de natuur voor je op een rijtje gezet:


Deze Italiaanse familiecamping gelegen tussen de heuvels van het mooie Toscane heeft een geweldig uitzicht over het landschap van de Chianti, de beroemde wijnstreek in Toscane. Er is een mooi zwembad met apart kinderbad en heerlijke ligstoelen om te ontspannen. Vanaf de camping is het 15 kilometer naar Florence en de bus stopt bij de camping.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Eurocampings

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Luxcamp

Camping Vira op het eiland Hvar heeft een zeer mooie ligging direct aan een schitterende baai. Het fijne kiezelstrand is langzaam aflopend wat het geschikt maakt voor een vakantie met (kleine) kinderen. Aan het strand zit een bar/restaurant vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de baai. Vanaf de camping is het met de bus 4 kilometer naar Hvar, dat met de prachtige Romeinse gebouwen en vele barretjes en restaurants zeker een bezoek waard is. Kijk hier voor meer eilandvakanties Kroatië!

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Midden in het bos en op twee kilometer van het centrum van het Spaanse stadje Santa Cristina d’Aro (Costa Brava) ligt deze moderne camping Wecamp Santa Cristina. Het mooie buitenzwembad is door de dieptes variërend van 65 centimeter tot 1,85 meter geschikt voor alle leeftijden. Het strand van de Middellandse Zee ligt op nog geen 2 kilometer afstand van deze heerlijke camping. Op de camping zelf zullen de kinderen zich vermaken bij de Kids & Teens Club.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze ecovriendelijke camping ligt midden in de mooie natuur, op enkele minuten lopen van de rivier Savinja waar je lekker in kan afkoelen. Op de camping is genoeg te doen, van tafeltennis tot paardrijden. De waaghalzen kunnen in de omgeving bergbeklimmen, canyoning, raften en kajakken. In de zomermaanden wordt een diner met lokale specialiteiten bereid in de openbare keuken.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Dit kleinschalig park met animatie en speeltuin is te vinden in Lieren, aan de rand van de Veluwe. De kinderen kunnen heerlijk springen op de trampoline, een potje tafeltennissen of spelen in de speeltuin. Ook is er natuurlijk een voetbalveld. Op de camping kan je heerlijk eten bij Brasserie de Alba, ook is het mogelijk om friet, snacks of andere gerechten af te halen.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Camping La Ferme de la Serraz heeft een prachtige ligging tussen het berggebied van de Alpen en het meer van Annecy. Op deze vijfsterrencamping is een lekker verwarmd zwembad met apart kinderbad, maar natuurlijk kan je ook verkoeling zoeken bij het meer van Annecy. Deze ligt op ongeveer 2 kilometer van de camping. In het hoogseizoen is er animatie voor jong en oud.

Allcamps
Vacanceselect
Eurocampings
Luxcamp

Deze prachtige sfeervolle camping, direct aan Gardameer, is zeer geschikt voor rustzoekers. Er is geen animatie, maar wel een mooi zwembad. De camping ligt aan de ‘rustige’ kant van het Gardameer, bij het gezellige plaatsje Manerba del Garda. De veerboot die vanuit Manerba vertrekt brengt je naar verschillende leuke plaatsjes aan het Gardameer. Je kan natuurlijk ook zelf een bootje huren!

Allcamps
Vacanceselect
Eurocampings
Luxcamp

Het Marina Camping Resort in Istrië is een 4-sterren camping heeft 2 mooie zwembaden. Door de ligging aan de prachtige baai is het een geweldige plek om te zwemmen, te snorkelen en duiken. Koken hoeft niet altijd, want op de camping is een snackbar, pizzeria en restaurant met kleine kaart aanwezig.

Allcamps
Vacanceselect
Suncamp
Luxcamp

Deze gezellige wat kleinere familiecamping ligt op korte afstand van het strand van de Rosas-baai. Op de camping is een zwembad met apart kinderbad en er is animatie voor het hele gezin. Het strand is nabij en dit strand is een van de twee stranden van Catalonië waar honden zijn toegestaan. In de omgeving zijn genoeg leuke plaatsjes te bezoeken, zelfs Barcelona is niet ver weg. Wanneer je geen zin hebt om te koken kan je op de camping eten bij restaurant Roncaire, maar ook pizza of frietjes afhalen behoort tot de mogelijkheden!

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze prachtige camping in het hart van de Ardèche heeft een mooi aquapark met waterglijbaan. Op de camping is er een multisportterrein, een speeltuin en een trampoline en door het animatieteam wordt ook van alles georganiseerd voor jong en oud.

Allcamps
Suncamp
Luxcamp

Vakantiepark Duinzicht heeft een schitternde ligging op het Zeeuwse schiereiland Walcheren, waar je vanaf je kampeerplaats zo naar de duinen, strand en zee loopt. Voor de kinderen is er een grote speeltuin, een airtrampoline en in het hoogseizoen is er animatie. Wanneer je een dagje weg wilt dan zijn Vlissingen en Middelburg leuke plaatsen om te bezoeken.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Camping Chvalsiny ligt midden in de mooie natuur van de Zuid Bohemen in Tsjechië. De camping heeft een goed en betaalbaar restaurant. Afkoelen tijdens de warme zomers kan in het zwembad of in het meertje. De kinderen vermaken zich in de speeltuin of bij de kinderboerderij. Er worden ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals broodjes bakken, spooktochten of knutselen.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Deze rustige terrassencamping ligt op een fraaie plek en heeft een panoramisch uitzicht over het Lago Trasimeno. Zwemmen kan op de camping waar u vannaf het prachtige zwembad een adembenemend uitzicht heeft. Op ongeveer 100 meter is het Trasimenomeer waar je heerlijk kan zwemmen en een waterfiets of kano kan huren. In de avond ga je voor een heerlijke pizza of een à-la-cartegerecht naar het restaurant op de camping.

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp

Verscholen in de groene, heuvelachtige omgeving van de Gers, biedt Camping Domaine Aramis een onvergetelijke vakantie-ervaring voor het hele gezin. Geniet in het overdekte en verwarmde zwembad met leuke glijbaan of laat je verwennen in de spa met sauna. Ga sporten op het multisportterrein of gooi een hengeltje uit bij het vismeer. Voor eenieder is er wat te beleven op de camping!

Allcamps
Vacanceselect
Luxcamp


15 kleinere campings in de natuur

Berichtnavigatie